BellaLab Turmeric - with curcumin extract

Atgal Pirmyn Prekės nuotrauka
Cena: 52.95 EUR   Naroči

Prehransko dopolnilo Turmeric – with Curcumin Extract je pripravek, kjer je glavna sestavina izvleček kurkume, aktivna snov v kurkumi.

Kurkuma (Curcuma genus) je zelnata rastlina iz družine ingverjev Zingiberaceae. Stebla in korenike večine sort krukume vsebujejo eterična olja in rumeno barvilo (kurkumin). Rastejo kot začimbe ali zdravilne rastline.

Najbolj razširjena sorta rodu kurkume je Curcuma longa, ki raste naravno v tropskih regijah Južne Azije. To je ena najpomembnejših zelišč v Aziji, ključna sestavina vsake curry jedi, ki se navadno uporablja v pijačah in peki slaščic. Kurkuma da vsem jedem živo rumeno barvo.

V orientalni medicini - ajurveda v Indiji, tradicionalni kitajski medicini – se kurkuma uporablja kot ena najpomembnejših zdravilnih rastlin za široko paleto okužb, bolezni in stanj.

Mimogrede, tudi Evropa je poznala kurkumo, zapisi o njej so ostali že od antike. V 13. stoletju jo je Marco Polo, italijanski popotnik, raziskovalec in pisec, poimenoval indijski žafran. V 18. stoletju je kurkumo uvažala vsaka pomembna pomorska država v Evropi, tudi Anglija, Nizozemska in Poljska. Uporabljala se je v ljudski medicini in kot barvilo.

V zahodnih državah so se raziskave o pozitivnih učinkih kurkume povečale šele v zadnjih desetletjih, sedaj pa znanstvene članke o tem velikem daru narave štejemo že v tisoče. 

Danes je široko zakoreninjeno spoznanje, da kurkuma pomaga pri ohranjanju zdravih jeter in prebavnega sistema, normalne ravni jetrnih lipidov in pravilnega delovanja sklepov.

Navadno rumeno obarvan kurkumina predstavlja 3-5% korenin kurkume, ta številka pa lahko doseže do 6-8% v nekaterih kurkuminih koreninah, vzgojenih v Indiji. Navadno se korenine kurkume izkopljejo, umijejo in posušijo, nato pa nastrgajo v rumen prah, ki je najbolj poznana oblika uporabe. Prehransko dopolnilo Turmeric – with Curcumin Extract vsebuje lahko tudi 95% čistega kurkumina.

Da človeško telo lažje absorbira kurkumin, je to prehransko dopolnilo dopolnjeno z izvlečkom črnega popra.

Sestavine:  Izvleček kurkume, želatina, DL-fenilanin, koruzni škrob, polnila magnezijevih soli maščobnih kislin, sredstvo proti strjevanju silicijev dioksid.

1 kapsula vsebuje: 400 mg izvlečka kurkume (vsebuje 380 mg kurkumina), 50 mg DL-fenilanina, 5 mg izvlečka črnega popra.

Uživanje. Priporočen odmerek je 1 kapsula dnevno, skupaj s hrano.

Opozorilo.  Nosečnice in doječe matere se morajo pred uživanjem prehranskih dopolnil posvetovati z zdravnikom. Uživanje prehranskega dopolnila ni priporočljivo za za otroke, mlajše od 12 let starosti.

Pakiranje: 1 paket iz 90 kapsul. Cena paketa je 57,95 EUR. 

Proizvajalec: TopFormula Healthcare AB, Fridhemsvägen 3,  602 13 Norrköping, Švedska.

Distributer: DirectMarketing OU, Narva mnt. 5, Tallinn.

Prašau pirma pasirinkti prekes
Prašau įvesti kiekį
Paieška laikinai išjungta