BellaLab co.Q10 Ubiquinone

Atgal Pirmyn Prekės nuotrauka
Cena: 57.95 EUR   Naroči

Co.Q10 Ubiquinone je prehransko dopolnilo, ki vsebuje koencim Q10 (poznan tudi kot ubikinon), ki je naraven, v maščobi topen antioksidant. Prehransko dopolnilo vsebuje tudi vitamine C, B12, E, selen v sledovih, kot tudi izvleček črnega popra.

To prehransko dopolnilo je obogateno s koencimom Q10 blagovne znamke Kaneka. Kaneka Corporation, farmacevtsko in kemijsko podjetje, ustanovljeno 1949 na Japonskem, proizvaja izredne visokokakovostne in edinstvene sestavine za industrijo prehranskih dopolnil, kozmetike, hrane in pijače.

Leta 1977 je bilo podjetje Kaneka tisto, ki je prvo tržilo CoQ10. Ta premium kakovosten izdelek je bil proizveden s posebno tehnologijo fermentacije kvasa. Q10, ki ga proizvaja Kaneka, je biološko enakovreden naravno proizvedenemu Q10 v človeškem telesu. Po desetletjih proizvodne prakse, varnostnih in kliničnih raziskovanj je Kanekih Q10 postal zlati standard. Medtem je v letu 2007 podjetje Kaneka predstavilo novo generacijo CoQ10, Kaneka Ubiquinol™.

Med drugim so Q10, označen z oznako Kaneka, znanstveniki in raziskovalci po vsem svetu izbrali za raziskave. Zato ubikinon CoQ10, ki ga proizvaja Kaneka velja za najčistejšo obliko te snovi na svetu. Več drugih Q10 je sintetiziranih in se proizvajajo z uporabo bakterije ali derivatov tobaka. Mimogrede, Kaneka izdelkov ne prodaja v maloprodaji, vendar jih dobavlja lastnikom blagovnih znamk, preko katerih doseže končne uporabnike. 

Ko je Kaneka v 70-ih začel s proizvodnjo koencima Q10, se je osredotočil predvsem na potrebe Q10 za Japonsko, kjer so ga 1974 dovolili za uporabo pri zdravljenju srčnega popuščanja. 1982 je uporaba Q10 na Japonskem tako narasla, da je postal eden od petih medicinskih proizvodov v državi. Od 1990 se koencim Q10 po vsem svetu uporablja kot prehransko dopolnilo. Pred kratkim je Q10 postal izjemno popularna sestavina kozmetičnih izdelkov, zlasti krem proti gubam ali sončnih krem ter izdelkov za navlažitev kože.

Od ustanovitve se je podjetje razširilo na globalno korporacijo, zato ima Kaneka trenutno na Japonskem 30 proizvodnih obratov in še 16 na svetu. Koencim Q10, ki se uporablja v prehranskem dopolnilu CoQ10 Ubiquinone so proizvedli v obratu Kaneka v Belgiji.

Koencim Q10 je snov, podobna vitaminom, ki jo najdemo v vseh naših celicah. Odgovorna je za zaščito celic v telesu in je vključena v proizvodnjo energije v vsakem od nas. To snov naše telo proizvaja samo, saj je osnova za normalno delovanje celic. Vendar pa se količina te snovi v telesu po tridesetem letu starosti zmanjšuje. Poleg tega pa se količina Q10 v naših telesih zmanjšuje tudi v primeru nekaterih bolezni, kot so bolezni srčno-žilnega sistema, ali z jemanjem kakšnih medicinskih proizvodov.

Koencim Q10 je leta 1957 odkril profesor Frederick L. Craine in njegova ekipa, vendar je po svetu postal popularen po 1990, saj so takrat bolj natančno preučili njegov namen in vpliv na naše zdravje. Danes je znano, da so srce, jetra, ledvica in možgani tisti, ki najbolj potrebujejo to snov, saj ti organi za svoje delovanje potrebujejo največ energije.

Koencim Q10 lahko pridobimo tudi s hrano, kot je rdeče meso, jetra, srčna mišica, mastne ribe, žitarice in špinača. Vendar pa velja prepričanje, da dnevnega vnosa te snovi ni možno dobiti s hrano.

Ena kapsula CoQ10 Ubiquinone vsebuje 50 mg ubikinona (koencim Q10), ki ga proizvaja Kaneka.

Poleg tega to prehransko dopolnilo vsebuje vitamin C, ki pomaga pri normalni proizvodnji kolagena, ki je potreben za normalne kosti, zobe, hrustanec, kožo in delovanje žilnega sistema, kot tudi normalno delovanje imunskega in živčnega sistema. Ta vitamin tudi poveča proizvodnjo železa iz rastlinskih virov ter pomaga pri zaščiti celic pred oksidativnimi poškodbami. Pomaga tudi pri zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti.

Vitamin B12 pomaga pri ohranjanju normalne energije metabolizma, normalnem oblikovanju celic, normalnem delovanju imunskega in živčnega sistema ter prispeva k normalnemu delovanju deljenja celic. Pripomore k normalni presnovi homocisteina (aminokislina, ki ima velik vpliv na sistem krvnega obtoka) in lahko pomaga k zmanjšanju občutka utrujenosti in izčrpanosti.

Vitamin E in selen pomagata pri zaščiti celic pred oksidacijskimi poškodbami.

Prehransko dopolnilo je obogateno s piperinom ali izvlečkom črnega popra. Piperin je odgovoren za pikantnost črnega popra. Kot večina različnih vrst začimb, je poper v nekaterih državah dolgo zasedal prostor v ljudski medicini. Danes veliko študij govori o potencialnih učinkih piperina na biološko delovanje drugih sestavin.

Uporaba: Vzemite eno tableto na dan, priporočljivo s hrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti!

Koencim Q10 je darilo narave človeku. Najbolje je, da ga uporabite in uživate skupaj s prehranskim dopolnilom BellaLab.

Da bi dosegli najboljše rezultate, je potrebno to prehransko dopolnilo uživati redno skupaj z ustrezno prehrano in zdravim načinom življenja. Upoštevajte, da je odziv na prehransko dopolnilo individualen.

Sestava. L-askorbinska kislina, sredstvo proti strjevanju magnezijeve soli maščobnih kislin, ubikinon, polnilo na osnovi celuloze, sredstvo proti strjevanju silicijev dioksid, Dl-alfa-tokoferil acetat, izvleček črnega popra (Piper nigrum), L-selenometionin, metilkobalamin

1 tableta vsebuje (RVH*, %): 80 mg (100%) vitamina C, 50 mg koencima Q10, 5 mg (41.7%) vitamina E, 5 mg izvlečka črnega popra (Piper nigrum), 55 µg (100%) ) selena, 2 µg (80%) vitamina B12.

* - referenčna vrednost hranilnih snovi.

Uporaba. Priporočeno je jemati 1 kapsulo dnevno ob obroku.

Opozorila. Uživanje prehranskega dopolnila ni priporočljivo za nosečnice, doječe matere in otroke, mlajše od 12. leta starosti.

Proizvajalec. TopFormula Healthcare AB, Fridhemsvägen 3,  602 13 Norrköping, Švedska.

Distributer: DirectMarketing OU, Narva mnt 5, Tallinn.

Prašau pirma pasirinkti prekes
Prašau įvesti kiekį
Paieška laikinai išjungta