BellaLab "Bonum Bacteria"

Atgal Pirmyn Prekės nuotrauka
Cena: 62.95 EUR   Naroči

Prehransko dopolnilo Bonum Bacteria, katerega glavne sestavine so osnova za naše zdravje: vitamin C in selen, kot tudi lakto- in bifidobakterije.

Vitamin C in selen pripomoreta k normalnem delovanju imunskega sistema, pomagata ščititi celice pred oksidativno poškodbo.

Medtem ko bakterije veljajo za ene prvih živih oblik na Zemlji, jih je možno najti kjerkoli - v prsti in vodi, v globinah zemeljske skorje, na rastlinah in živalih, kakor tudi v radioaktivnih odpadkih. Velja, da en mililiter sveže vode vsebuje približno en milijon bakterij in po celotni Zemlji je njihova skupna biomasa več kot skupna biomasa rastlin in živali. Poleg tega pa jih je toliko različnih vrst, da jih večina ni niti opisanih!

Te mikroorganizme lahko najdemo povsod v človeškem telesu - na koži, v črevesju, v nosu in celicah ter medcelični masi. Včasih bakterije povzročijo bolezenske težave ali bolezni, vendar večinoma živijo mirno, skupaj s svojim gostiteljem in sodelujejo pri veliko življenjskih funkcijah.

Zdrav človek ima okoli tri kilograme različnih mikroorganizmov, večina jih živi v črevesju in oblikujejo črevesno mikrofloro, včasih pa v literaturi zasledimo, da jih omenjajo tudi kot ločen organ, ki na poseben način komunicira z možgani.

V črevesju imajo mikroorganizmi odlično okolje za rast in fermentacijo neabsorbiranih snovi, kar pozitivno učinkuje na človeško telo, dobre bakterije pa tu tekmujejo s patogenimi mikroorganizmi ter preprečujejo njihovo rast, zato preizkušajo imunski sistem na drugačen način- Hkrati pa se izvaja tudi sinteza vitaminov in drugi pomembni procesi.

Laktobaketrije in bifidobakterije so žive bakterije, ki ustvarjajo uporaben del mikroflore v človeškem črevesju.

Lactobacteria (lat. Lactobacillus) in Bifidobacteria (lat. Bifidobacterium) so skupine t.i. grampozitivnih bakterij. Izraz “grampozitivne” se uporablja po metodi bakterijskega obarvanja, ki ga je iznašel danski znanstvenik Hans Christian Gram in jih razdelil na dobre in slabe.

Obe vrsti bakterij sta dobro raziskani in živita v človeškem prebavnem traktu. Za njiju je značilna kislost medija, s čimer se ustvarja ugodno okolje za rast drugih dobrih bakterij in neugodno okolje za širjenje patogenih bakterij.

Na primer, Lactobacillus acidophilus, ki jih naravno najdemo v človečkih ustih in črevesju, fermentirajo sladkor v mlečno kislino in rastejo v okolju z relativno nizko kislostjo.

V človeškem telesu je bakterije vrste Lactobacilus plantarum možno najti v slini. Veliko jih najdemo tudi v mleku in celo mesnih izdelkih, kot tudi v fermentirani zelenjavi, kot so zelje, kumare, olive in tako dalje. Te vrste ravno tako, kot končni produkt fermentacije ogljikovih hidratov, proizvajajo mlečno kislino.

Medtem so dobre bakterije vrste Bifidobacterium bifidum naravno najbolj prisotne v debelem črevesju in spodnjem delu tankega črevesja - torej so te bakterije še posebno uporabne za naš prebavni sistem. Dojenčki jih večinoma dobijo z dojenjem.

Vrste Lactobacillus casei najdemo v človeškem sečevodu in ustih ter ostanejo žive pri relativno širokem temperaturnem razponu in različnih ravneh kislosti. Med drugim pomagajo pri rasti bakterij vrste L. acidophilus.

Lactobacillus rhamnosus so odkrili in patentirali 1983 in velja za najbolj raziskano bakterijo na svetu.. O njej je napisano približno 800 znanstvenih člankov. Najdemo jo v različnih okoljih, tudi v prebavnem traktu, metabolizmu in ženskih spolnih organih. Je tudi proizvajalec mlečne kisline.

Bifidobacterium longum je ena od prvih bakterij, ki živijo v dojenčkovem prebavnem traktu in črevesju. Pri odraslih raven teh bakterij ni zelo visoka, vendar so še vedno pomemben del naše mikroflore in njihova zmožnost proizvodnje mlečne kisline pripomore k vzdrževanju dobrega bakterijskega ravnovesja.

Bifidobacterium lactis velja za več funkcijsko bakterijo, ki prispeva tako k prebavnemu postopku in splošnemu imunskemu sistemu, kot tudi uničenju škodljivih snovi in absorpciji vitaminov in mineralov.

Da bi se bakterija “najedla” in preživela v svojem življenjskem obdobju, to prehransko dopolnilo vsebuje tudi prebiotike fruktooligosaharide.

Slabše imunsko stanje ali sprememba normalne sestave mikroflore lahko povzroči bolezen črevesnih mikroorganizmov. Črevesno mikrofloro lahko poškoduje stres, antibiotiki, konzervansi ali nepravilna prehrana, diete, kronične in infekcijske bolezni, hormonske motnje, operacije - seznam je res dolg.

Probiotiki se lahko uporabljajo za ponovno vzpostavitev mikroflore.

Probiotike lahko dobimo s hrano. Različne dobre bakterije so močno navzoče v fermentirani dnevni prehrani, kot so jogurt in kefir, kot tudi v kislem zelju in fermentiranih kumarah, soji in izdelkih, kot je miso.

Sestava. glazirni material hidroksipropil metilceluloza, L-askorbinska kislina, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus plantarum, Bifidobacterium bifidum, Lactobacillus casei, Lactobacillus rhamnosus, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium lactis, fruktooligosaharidi, maltodekstrin, sredstvo proti strjevanju maščobne kisline magnezijeve soli, L-selenometionin.

1 tableta vsebuje (RVH*, %): 24 mg (30%) vitamina C, 850 mln. CFU** Lactobacillus acidophilus, 850 mln CFU Lactobacillus plantarum, 850 mln CFU Bifidobacterium bifidum, 600 mln CFU Lactobacillus casei, 600 mln. CFU Lactobacillus rhamnosus, 600 mln. CFU Bifidobacterium longum, 6,00 mln. CFU Bifidobacterium lactis, 16,5 μg (30%) selena.

Skupno število bakterij na kapsulo 5 x 109 CFU.

* RVH- referenčna vrednost hranilnih snovi.

** CFU – kolonija, ki tvori kolonije.

Uporaba. Priporočeno je jemati 1 kapsulo na dan ob obroku.

Opozorila. Nosečnice in doječe ženske se morajo pred uporabo prehranskega dopolnila posvetovati z zdravnikom. Uživanje prehranskega dopolnila ni priporočljivo za otroke, mlajše od 12. leta starosti.

Pakiranje: Set 2 paketov iz 120 kapsul. Cena paketa je 62,95 EUR. 

Proizvajalec: TopFormula Healthcare AB, Fridhemsvägen 3,  602 13 Norrköping, Švedska.

Distributer: DirectMarketing OU, Narva mnt. 5, Tallinn.

Prašau pirma pasirinkti prekes
Prašau įvesti kiekį
Paieška laikinai išjungta